Skóra mieszana

skora-mieszana_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jakie zabiegi kosmetyczne -> jakie zabiegi kosmetyczne

Tytuł:jakie zabiegi kosmetyczne
Autor:Katarzyna
31.8.2011, 18:21
pielęgnuję swoją skórę mieszaną odpowiednimi kosmetykami do niej przeznaczonymi, jednak chwiałabym zrobić dogłębne oczyszczenie mojej twarzy. Jakie zbiegi polecą mi kosmetyczki i na czym one polegają?
skora-mieszana_ciekawostki

Ciekawostki

Bielactwo
Bielactwo nie wywołuje u chorego żadnego bólu, jednakże pojawiają się charakterystyczne białe plamy na skórze. Plamy te bardzo często mają brzegi o ciemnym zabarwieniu.

Czy wiesz, że...

Znamiona
Prawie każdy człowiek ma jakieś defekty - do takich zaliczane są znamiona. Nie wszystkie z nich można ukryć pod ubraniem czy makijażem.

Polecamy

Skóra człowieka
Zewnętrzną warstwę skóry tworzy naskórek. Jest to ta część, którą widzimy i która wciąż się odnawia. Komórki naskórka są prężne i silne, by zapewnić ochronę głębszym warstwom.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Pyralgina jest to nic innego jak metamizol sodowy, o właściwościach przeciwgorączkowych oraz przeciwbólowych.